Begynd dagen med et smil – så er det overstået! Sådan sagde den kendte W.C. Fields og nogle dage kan jeg være tilbøjelig til at give ham ret. Det mærkelige er bare, at det ikke er overstået med det ene smil… det smitter bare af og får indflydelse på hele din dag.

I en tid hvor kram og håndtryk er forbudt område, vil jeg gerne slå et slag for smilet.

Victor Borge blev kendt for at sige, at et smil er den korteste afstand imellem to mennesker, og det på trods af at ordet ’smile’ kaldes for det længste i sproget (Der er jo en mil imellem det første og det sidste bogstav!).

Jeg tror endda at de fleste syntes at det er behageligt at smile, og vi syntes samtidigt at andre mennesker der smiler, er de mest tiltalende. Videnskaben har for længst slået fast, at man bruger færre muskler i ansigtet når man smiler end når man ser sur ud. Når vi smiler så udløses der samtidig stoffer i vores hjerne, som hjælper os til at se lidt lysere på tingene… Har jeg efterhånden reklameret nok for smilet!?

Hvis du sidder en kedelig eftermiddag her i det tidlige efterår, og pludselig har en halv time til overs – Hvis den slags nogensinde sker i dit liv. Så lav følgende lille øvelse: Skriv en liste over ting der får dig til at smile. Måske oplever du ligesom mig, at der er nok at tage fat på, når man først kommer i gang…

Her følger lidt af min liste:

 • At gå en tur i nærheden af mit barndomshjem.
 • At få øjenkontakt med små børn.
 • Mennesker der pakker gaver op.
 • Mennesker der ikke kan få deres gaver op.
 • Folk der fløjter umotiveret.
 • Nattergalen en varm sommeraften.
 • Billeder fra jeg var lille.
 • Mine venners billeder i deres kørekort.
 • Billeder fra min far var ung.
 • Stemmerne fra mennesker jeg holder af.
 • Når mine børn forsøger at efterligne noget jeg siger.

Listen er meget længere, og jeg skriver ofte flere ting på. Men tror du har mere glæde af at skrive din egen.

Og til slut, et citat fra Victor Hugo: ”Er det ikke guddommeligt at have et smil, der, uden at nogen ved hvorfor har styrken til at lette vægten af den enorme kæde, som alle levende slæber efter sig?”

Den korteste afstand…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *