Styrke, Støtte og Stabilitet

Posted by Tomas Lindholm on  september 23, 2022
0
Category: Klumme
Jeg er ikke murer og skal nok passe på med at gøre mig klog på mursten og murværk. Alligevel læner jeg mig indimellem op af idéen om at jeg er sådan en mursten. Helt almindelig, masseproduceret og trykt i samme form som så mange andre. Det er min klare opfattelse at mennesket ikke er skabt til at være alene – præcis på samme måde som en mursten.En mursten der ikke er en del af et

God save the queen…

Posted by Tomas Lindholm on  september 16, 2022
0
Category: Klumme
I sidste uge måtte vi tage afsked med Dronning Elisabeth – som trofast har siddet på tronen i Storbritannien i mere end 70 år.Uden tvivl en stor historisk og politisk figur. På hendes egen diskrete facon, har hun siddet på tronen gennem store verdensbegivenheder. Nu går depechen videre – og vores egen Dronning, overtager titlen som den længst siddende regent (Siddende er nu ikke helt et dækkende udtryk – jeg tror det kan være ganske

”Flyv op til vorherre og bed om godt vejr”

Posted by Tomas Lindholm on  september 9, 2022
0
Category: Klumme
Hvad er godt vejr? Er det vejr som jeg synes er godt? Er det solskin, lige der hvor jeg er – er det regnvejr til min køkkenhave, når jeg er indendørs? Siden Middelalderen har Mariehønen haft den tvivlsomme ære, både at være vejrprofet og blive sendt til himmels med budskab om bedre vejr. Forklaringen har vist rødder i Katolicismen, som har jomfru Maria som central figur. Hun går i forbøn for os – og da

En kage i ovnen

Posted by Tomas Lindholm on  september 22, 2021
0
Category: Uncategorized
For nyligt skrev en århusiansk forfatter; Sille Kirketerp Berthelsen at kvinder skulle stoppe med at bage kage til deres kollegaer. Hendes pointe handlede om, at det var den sikre vej til ikke at blive promoveret. Fordi man fastholdt sig selv i et maskulint domineret kodeks og kastede sin faglighed væk, ved at medbringe kage.Hun siger bl.a. ”Hvis du vil tages alvorligt i dit fag, og dit fag ikke er konditor, afhold dig da fra at

Tilstrækkeligt udviklet

Posted by Tomas Lindholm on  september 15, 2021
0
Category: Klumme
Lige nu er der blommer og bær overalt – Forleden gled jeg i nedfaldsblommer på fortovet.  Buske og træer rundt omkring, bærer tung vægt, af en del af naturens skatte. Mine børn elsker det. Men hvordan kan man sikre sig at frugten er moden? Jeg er med på, at udseende og farve er væsentlige faktorer – men smagen og konsistensen er altafgørende. Og når man kommer dertil, og har taget en bid, er det for

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *