Lykken er… overgivelse

I dette sidste afsnit af temaet “Lykken er…” taler Tomas om overgivelse – og de afsluttende sætninger i “saligprisningerne” handler netop om at blive forfulgt, løjet om eller hånet. Tilfældigvis er søndagens tekst til denne søndag også fra Mattæus (kap. 16) og handler om at elske sine fjender.

Lykken er… at stifte fred

Kan vi øve os i at finde fællesnævnere fremfor forskelle? spørger Tomas Lindholm, på denne gennemgang af sætningen “Salige er de der stifter fred, for de skal kaldes Guds børn” fra Matt. kap. 5.

Lykken er… ærlighed

Hvad vil det sige at være “ren af hjertet”? Vi fortsætter temaet omkring “Saligprisningerne” i Mattæusevangeliet kap. 5. Denne søndag omkring ærlighed og gennemsigtighed. Om at lægge vores masker og turde vise hvem vi virkelig er.

Lykken er… barmhjertighed

I vores gennemgang af “Saligprisningerne” er det denne søndag sætningen: “Salige er de barmhjertige, for de skal mødes med barmhjertighed” vi kigger på. Tomas Lindhol taler om “Good guys og bad guys”, om forbilleder, om at tale ordentligt og om at hjælpe og række ud.

Lykken er… retfærdighed

Sætningen som er udgangspunkt denne søndag er “Salige er de der hungrer og tørster efter retfærdighed, for de skal mættes”. Men hvad er det med det der begreb “retfærdighed” og hvordan kan vi forholde os til det?